2. Dél-dunántúli Regionális Kessertalálkozó

"...hogy ne csak a logokból ismerjük egymást..." ™

Versenyszabályzat

A verseny ezúttal sem a rohanásról, kapkodásról szólt. Aki lassan, megfontoltan haladt, lehet, hogy sokkal esélyesebb volt a dobogóra, mint aki szaladt.

Ezúttal ismét kicsit csavartunk a szabályokon, hogy egy igazi, családi versenyt tudjunk rendezni, ahol a kisgyerektől a nagymamáig mindenki indulhat, és követheti a GPS-en látható nyilacskát.

A célterületen, ami a Bázis 1 km-es körzete, 20 db virtuális pont került kijelölésre. A feladat egyszerű, ezeket a pontokat kellett felkeresni, azaz legalább 5 m-re megközelíteni.

A pontok felkeresése tetszőleges sorrendű. Nem kell minden pontot felkeresni, ez azonban büntetést von maga után. De előfordulhat, hogy így jobban jártál, mintha minden ponthoz elsétáltál volna.

Hogy mindez hogyan lehetséges?

A verseny lényege ugyan nem változott az előzőhöz képest, a legrövidebb út megtétele a cél. Azonban nem ilyen egyszerű a játék! A távolságszámításon is tekertünk egyet, így most a következő formulával fogunk dolgozni:

formula

Tehát a megtett úthoz hozzáadjuk a kihagyott pontok légvonalbeli távolságát a Bázistól mérve, majd az egészet elosztjuk a megtalált pontok számával.

Akinek az így kapott száma a legkisebb lesz, az nyeri a versenyt.

Technikai megjegyzés

A pontok koordinátáit a GPS-re feltöltve, illetve nyomtatott formában is megkapta mindenki.

Azt kérnénk, hogy akinek nem mini-USB-s vagy soros Garmin GPS-e van, az kábelt feltétlenül hozzon magával!

(A tracklogot is csak így fogjuk tudni lementeni a készülékről.)

Büntetések

Az esetleges tiltott területekre a belépés, azon áthaladás azonnali kizárást von maga után. (A tiltott területek határait szintén feltöltjük a GPS-re illetve jelöljük a térképen is.)

A feltűnően hiányos, sokszor szakadt tracklogokat sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Felhívás

Kérünk mindenkit, a GPS-én 1-3 sec-es vagy 1-5 yard-os track-beállítást használjon! A "ritka" pontsűrűségű track-eket nem tudjuk értékelni!

Együttműködő Partnereink

Szálka község
Szálka község

MGKE
MGKE (geocaching.hu)

MTV
Magyar Televízió

Támogatóink

Köszönjük a támogatásukat!

Korábbi Találkozók

Időjárás

Időkép.hu

A képre klikkelve megnyílik az Időkép.hu oldalán nagyban.