12. Dél-dunántúli Regionális Kessertalálkozó

"...hogy ne csak a logokból ismerjük egymást..."

Helyszín

Sziágyi Erdei Iskola

"Az erdő a világ egyetlen olyan könyvtára,
Amely már akkor is tudáshoz juttat,
Ha csendben vagy és nyitott szemmel sétálsz benne!
"

Dr. Madas László erdőmérnök

turistautak.hu POI, N 46° 8,639' E 17° 30,043'

Erdei iskolánk egész évben várja a csöndre, nyugalomra, tiszta levegőre, a természet szépségeire és különleges élményekre vágyó látogatóit. A somogyi erdők ma is meghatározzák e vidék jellegét. A Sziágyi Erdei Iskola Somogy megye déli részén, a rinyabesenyői erdőtömb mélyén áll. Legközelebbi lakott település Rinyabesenyő (kis falucska kb. 200 lakossal), erdei, stabilizált földúton kb. 2,5 km távolságban, Lábod község [...] 8 km-re, Nagyatád, a legközelebb fekvő város [...] 17 km-re, a megyeközpont Kaposvár pedig kb. 50 km-re található.

Az iskola épülete egykor, a Festetics uradalom idején (1932-ben), erdészlaknak épült.
Közel fél évszázadig töltötte be ezt a szerepet, majd az utolsó erdész elköltözését követően - 1982-ben- állaga leromlott, a bevezetett áramot kikapcsolták, az odavezető légvezetéket felszámolták. Az épület a Somogyi Erdőgazdasághoz tartozik. 1993-ban született elképzelés arról, hogy az épületet erdei iskolaként hasznosítsák. A munkálatok 1994-ban fejeződtek be, akkortól vették birtokba először csak a lábodi és besenyői iskolások és óvodások, majd a nagyatádiak, legújabban pedig a távolabbi környék intézményei is.

Az erdei iskola célja az erdei életközösség, az erdei környezet, az erdei munkák, ezenkívül a napszakok, az évszakok váltakozásának bemutatása természetes környezetében, az erdőn. Ezt a célt jól szolgálja az iskola elhelyezkedése, az, hogy az épületből kilépve rögtön az erdőben találja magát tanár, diák egyaránt.

Megközelítés

Megközelítés

A különböző navigációs eszközökön többféle megközelítési lehetőség is felmerülhet, azonban a földutak minősége miatt a fenti ábrán látható útvonal a javasolt!

Kapcsolat

Jákliné Mihály Bernadett
erdei iskola vezető

e-mail: info(kukac)sziagyisuli(pont)hu

Szállás

A javasolt szállás a Bázison található

Szobák

3 db 10 ágyas (emeletes ágyakkal) szoba található az iskolában. Minden szobához saját vizesblokk tartozik.

Képek az Erdei Iskoláról az iskola honlapján a Galériában találhatók.

Árak

Gyermekek részére
19 főig 1.750 Ft / éj / fő
20 főtől 1.500 Ft / éj / fő

Felnőttek részére
19 főig 2.750 Ft / éj / fő
20 főtől 2.500 Ft / éj / fő

Napi díj 800 Ft / fő, mely akkor fizetendő, ha másnap 10 óráig nem hagyod el a szobát.

Ágynemű

A szobákban az ágyakon pléd található.

Lehetséges (és javasolt is...) saját hálózsák és párna használata.
Ágynemű, kis- és nagypárna a helyszínen is elérhető, melynek felára 500 Ft / fő. (A huzatokat és a lepedőt így is otthonról kell hozni!)

Házirend

A zavartalan erdei iskolai tartózkodáshoz, a fontos helyi tudnivalók megismeréséhez kérjük olvassátok el az iskolai házirendet!

Elérhetőség, szállásfoglalás

Szállás igényedet a jelentkezésnél, a Megjegyzés rovatban jelezd! A helyeket a beérkezett jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani!

A későbbiekben levélben is visszajelzünk a szállásfoglalásod állapotáról.